Ejaculare Precoce, Tratamente ejaculare precoce, tratament ejaculare prematura

Ejacularea precoce este adesea responsabila de sentimentul de rusine fata de partenera, de o demotivare progresiva vis-a-vis de raporturi sexuale si de devalorizare a propriei imagini. In lipsa tratamentului, evolutia maladiei poate duce la impotenta psihologica datorata esecurilor repetate. Pentru femeie, ejacularea precoce sau ejacularea prematura a partenerului, poate insemna demotivare pentru raporturi sexuale, absenta orgasmului, care poate evolua in frigiditate secundara.Viata de cuplu se va indrepta spre ruptura comunicarii afective, senzuale si erotice, si va conduce la separare.

Ejacularea se desfasoara in doua faze:

  • Prima faza este cea pre-expulziva, aceasta corespunde punerii in tensiune a spermei in caile genitale posterioare. Aceasta faza este perceptibila pentru barbat, controlabila si reversibila.
  • A doua faza este cea expulziva, ea corespunde expulzarii spermei. Aceasta faza este incontrolabila si ireversibila, pentru ca reprezinta un reflex. Nu putem controla un reflex care s-a declansat!

Pornind de la aceste premise fiziologice, se va desfasura tratamentul ejacularii precoce. Exista nenumarate metode pentru tratament ejaculare precoce, amintim pe cea cu efect rapid, adica la o ora maxim doua de la aplicarea produsului : Cateva din cremele si lichidele cu efect rapid si afrodisiac care stimuleaza in acelasi timp si intarzie ejacularea oferind partenerei orgasme de calitate multiple.

Termenul esential al definitiei este involuntar. Barbatul care sufera de ejaculare precoce nu poate decide voluntar asupra momentului ejacularii. Principalele cauze ale ejacularii precoce sunt de origine psiho-comportamentale:

  • O tensiune emotionala puternica si incontrolabila in timpul raportului sexual.
  • Stresul, frica esecului, angoasa performantei, anxietatea, oboseala.
  • Un conflict relational cu partenera.

Ejacularea precoce sau ejacularea prematura ar putea fi expresia agresivitatii partenerului masculin vis-a-vis de partenera. Ejacularea precoce, care survine episodic la inceput, risca sa se repete din ce in mai des si sa insoteasca fiecare raport. De fapt, ejacularea precoce care se reproduce in mai multe reprize consecutive, amplifica frica esecului si stresul, care, la randul lor, vor deveni responsabile pentru ejacularea precoce sau prematura repetitiva si durabila. Sunt foarte rare cauzele organice ale ejacularii precoce: in timpul infectiilor urinare e frecventa ejacularea prematura temporara. Nu se poate vorbi de un standard din punct de vedere medical al timpului unui raport sexual si nici de o durata stabilita a erectiei pana la momentul ejacularii in timpul actului sexual.

Semnul primar al ejacularii precoce consta in consumarea acestui eveniment in majoritatea contactelor sexuale ale cuplului respectiv mai devreme decat este dorit pentru a se obtine satisfactie reciproca. Aceasta problema, a ejacularii precoce, se va petrece in toate situatiile sexuale, incluzand masturbarea sau raportul sexual cu o alta persoana.

Din punct de vedere medical, aceasta tulburare este clasificata in doua categorii, primara si secundara: – ejacularea precoce primara. Se vorbeste de ejaculare precoce primara in situatia in care aceasta problema este cunoscuta de cel in cauza ca fiind prezenta si nemodificata pe toata perioada activitatii sale sexuale – ejacularea precoce secundara. Putem discuta de o ejaculare sexuala secundara in cazul in care aceasta tulburare apare dupa o perioada in care lucrurile din acest punct de vedere au decurs normal fara a fi prezenta vreo nemultumire legata de durata actului sexual. Barbatii suferinzi de fimoza adica imposibilitatea de a descoperi glandul se confrunta adesea cu ejacularea precoce.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: